Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lansare POR 2007-2013 la Sibiu pe 13 iulie 2007

02/07/2007

Comisia Europeana a adoptat in data 11 iulie 2007, Programul Operational Regional (POR) elaborat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Programul a fost lansat vineri, 13 iulie 2007, la Sibiu in prezenta Comisarului European pentru Dezvoltare Regionala, dna. Danuta Hübner si a Ministrului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, dl. László Borbély si a reprezentantilor autoritatilor locale.

Prin POR este alocata din fonduri structurale o finantare de 3,72 de miliarde de euro, la care se adaugã contributia Romaniei de 880 de milioane de euro. Valoarea fondurilor alocate prin POR reprezintã 19% din totalul fondurilor structurale alocate Romaniei in perioada de programare 2007 – 2013. Fondurile vor fi alocate diferentiat pe regiuni, in functie de gradul de dezvoltare al acestora si printr-o stransã coordonare cu actiunile realizate in cadrul celorlalte programe operationale, pentru a asigura o dezvoltare echilibratã a tuturor regiunilor tãrii.

Programul Operational Regional va fi implementat printr-un management coordonat central, cu sprijinul Agentiilor de Dezvoltare Regionala si al Departamentului de Turism din Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale.

Documentul de Programare pentru Programul Operational Regional



Toate stirile »