Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

ADR Nord-Est, mai aproape de presa din Regiune

25/10/2007

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a organizat miercuri, 24 octombrie 2007, la Hanul Razesilor, localitatea Tupilati, jud. Neamt, un atelier de lucru cu mass media locala si regionala din judetele Regiunii Nord-Est, intitulat “ Condeiul tau e important”.

Initiativa face parte din masurile de informare si publicitate cuprinse in Planul de Comunicare pentru promovarea Programului Operational Regional 2007-2013 si s-a bucurat de prezenta a 20 de jurnalisti din judetele Bacau, Iasi, Neamt si Vaslui.
Obiectivul întâlnirii a fost acela de a stabili la nivel de principii modul de colaborare dintre reprezentantii ADR Nord-Est si media regionala si locala pentru ca mesajele transmise prin intermediul jurnalistilor sa ajunga în mod transparent si cu maxima acuratete la potentialii beneficiari ai Programului.

La intalnirea au participat din partea ADR Nord-Est D-l Constantin Apostol - Director General, D-na Gabriela Macoveiu – Director Comunicare si Promovare Regionala, D-l Vasile Asandei- Sef Departament Juridic si Resurse Umane si purtator de cuvant al Agentiei, D-l Gheorghe Harja- Director Directia Management POR si din partea Centrului pentru Jurnalism Independent – D-na Mihaela Danga, care a fost si moderator. Alocutiunile vorbitorilor au subliniat importanta presei in informarea corecta a publicului larg si in special a potentialilor solicitanti de fonduri europene, privind oportunitatile de finantare prin Fonduri Structurale. Intelegand importanta rolului lor privind corecta informare a opiniei publice, dar si nevoia de a disemina astfel de informatii in conditiile unui nivel de notorietate destul de scazut al Programelor de finantare, jurnalistii au facut propuneri pentru imbunatatirea fluxului de comunicare dintre ADR si media, printre care: organizarea de intalniri periodice judetene (cu implicarea reprezentantului ADR din filiala), stimularea dezbaterii publice privind proiectele finantate prin POR, furnizarea unor exemple concrete –pozitive, negative (cu accent pe rezultate), intalniri pentru discutarea Ghidurilor Solicitantului, vizite in Regiune la proiectele de succes, dar si acreditarea reprezentantilor media pentru relatia cu ADR Nord-Est.

Multumim jurnalistilor prezenti pentru sprijinul acordat si pentru caracterul constructiv al intalnirii si ne propunem ca astfel de evenimente sa aiba si pe viitor o periodicitate si o prezenta care sa ne permita atingerea obiectivelor de informare propuse.

Imagine conferinta



Toate stirile »