Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Webinarii privind Dezvoltarea Urbana Durabila, organizate in luna noiembrie 2020

27/10/2020

Reteaua pentru Dezvoltare Urbana (Urban Development Network – UDN) organizeaza in noiembrie 2020, in datele de 3, 9, 13, 17, 19 si 25, o serie de seminare online privind cele sase elemente fundamentale necesare pentru dezvoltarea urbana durabila.

Pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeana propune o dimensiune urbana si teritoriala mai puternica, facand fondurile structurale si de investitii europene si mai relevante pentru punerea in aplicare a strategiilor urbane integrate, in care integrarea inseamna politica multisectoriala, guvernare pe mai multe niveluri si cu implicarea mai multor parti interesate, precum si procese multi-teritoriale conduse de comunitate.

Acest lucru cere o mai buna intelegere a modului in care abordarea UE a dezvoltarii urbane este interpretata atunci cand este pusa in practica, precum si clarificarea aspectelor metodologice care trebuie aplicate.

Seminarele web UDN ofera informatii despre cum sa abordam principalele provocari cu care se confrunta administratia publica atunci cand proiecteaza si implementeaza strategii de dezvoltare urbana durabila, sustinute de politica de coeziune. Acestea se bazeaza pe constatarile Manualului de strategii de dezvoltare urbana durabila publicat de Centrul Comun de Cercetare in colaborare cu DG REGIO.

Urmand structura Manualului, seminariile web UDN vor fi compuse din sase sesiuni, fiecare concentrandu-se pe unul dintre elementele de baza ale abordarii integrate a UE pentru dezvoltarea urbana si anume: dimensiunea strategica, concentrarea teritoriala, guvernanta, integrarea intersectoriala, sursele de finantare si finantarea propriu-zisa si monitorizarea.

Pentru inscriere se poate utiliza formularul disponibil la urmatorul link: https://udn-handbook.tw.events/.



Toate stirile »