Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Consultare publica a ghidului solicitantului aferent prioritatii care va sprijin IMM-urile interesate in vederea depasirii crizei economice generate de pandemia COVID-19

11/08/2020

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Competitivitate, a anuntat lansarea, spre consultare publica, a Ghidului Solicitantului aferent 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri in vederea depasirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19.

Ghidul Solicitantului detaliaza principalii pasi pe care Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, in parteneriat cu Agentiile Regionale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului si Serviciul de Telecomunicatii Speciale, trebuie sa ii intreprinda pentru finantarea europeana care se va acorda IMM-urilor interesate.

Conform documentului, Ministerul Fondurilor Europene estimeaza ca 100.000 de firme si PFA-uri vor depune aplicatii prin intermediul platformei online pe care MEEMA o va dezvolta. Dintre acestea, 50.000 de IMM-uri vor primi microgranturi si granturi cu valori cuprinse intre 2.000 si 200.000 euro (asa cum a fost aprobat prin OUG 130/2020).

Principiul primul venit, primul servit pentru microgranturi si capital de lucru

Pentru finantarile forfetare (microgranturi si capital de lucru in functie de cifra de afaceri), evaluarea se va efectua automatizat prin intermediul platformei IT, iar selectia, pe principiul primul venit, primul servit. Ministerul precizeaza ca procesul de evaluare si selectie se va efectua, pentru majoritatea activitatilor, automatizat din punct de vedere al eligibilitatii beneficiarului, iar valoarea grantului se va calcula in urma interogarii bazelor de date care contin informatii in acest sens.

Din punct de vedere operational, documentele publicate mentioneaza ca beneficiarul de ajutor de stat va depune un raport de progres privind cheltuielile efectuate la banca (proiecte pentru capital de lucru si investitii) in termen de 180 de zile de la data la care disponibilul a fost transferat in contul bancar al acestuia.

Cererea de finantare se va depune prin aplicatia electronica de gestionare a  procesului de selectie, contractare si monitorizare, cu o serie de anexe care inca nu au fost publicate de MEEMA/MFE. De asemenea, autoritatile urmeaza sa anunte si modalitatile de utilizare a aplicatiei care va gestiona procesul de depunere a cererilor de finantare.

Perioada de consultare publica este 11-24 august 2020.

Descarca ghidul

Sursa: Fonduri-Structurale.ro



Toate stirile »