Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Proiectul ECOTOUR prezent in CONGRESUL CLIMAVAL - Provocari si oportunitati pentru un turism verde in industria hoteliera

03/11/2014

Anul acesta, Congresul de Management Energetic in Sectorul Hotelier - Climaval 2014, s-a desfasurat in data de 25 Septembrie 2014 in Valencia, Spania si s-a axat pe provocarea privind sustenabilitatea in industria hoteliera pentru a obtine un nivel inalt de eficienta.

Organizatorii, Avaesen si  InnDEA Valencia au adus impreuna companii precum Schneider Electric, Buderus BOSCH GROUP, Mitsubishi Heavy Industries, Carlo Gavazzi sau Barceló Hotels.

In aceasta editie a Climaval, principala tema a fost eficienta energetica in sectorul hotelier, introducerea noilor tehnologii care reprezinta viitorul imediat al unui sector ale carui costuri determina competitivitatea. Astazi cheltuielile cu energia reprezinta aproximativ 9% din costurile operationale ale unui hotel , ajungand pana la 25 % in acele hoteluri care au piscine sau spa. In Climaval au fost prezentate metode inteligente pentru economii in consumul energetic, echipamente HVAC ultra-eficiente pentru unitati hoteliere cu spatii largi,spa-uri si piscine interioare. 

Climaval 2014 a atras peste 225 participanti interesati despre eficienta energetica. In aceasta editie au fost inregistrati participanti de la nivel european din Austria, Romania, Italia, Finlanda si Olanda.
Initial proiectat la nivel national, Climaval a devenit anul acesta un eveniment international prin prezenta partenerilor din cadrul proiectului ECOTOUR. 

Cu aceasta ocazie, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a participat la evenimentul de diseminare a proiectului ECOTOUR- Management of Efficient Energy in Tourism Industry, organizat de AVAESEN in cadrul congresului CLIMAVAL. ECOTOUR este un nou proiect dedicat dezvoltarii resurselor umane in sectorul turistic si este finantat prin Programul Lifelong Learning 2013, Actiunea  Leonardo Da Vinci – Transfer of Innovation.
Partneriatul proiectului a delegat-o pe Dna . Roxana Pintilescu, Directorul Centrului Regional de Studii al ADR Nord-Est sa prezinte proiectul Ecotour in cadrul congresului CLIMAVAL, in calitate de Manager Proiect. 

Prezentarea a urmarit diseminarea obiectivelor si rezultatelor proiectului in randul operatorilor din industria hoteliera si anume elaborarea unui nou profil ocupational pe piata muncii: MANAGER ENERGETIC IN TURISM si crearea unei platforme e-learning care sa puna la dispozitia unitatilor din turism si formatorilor, un set de instrumente educationale care sa permita utilizatorilor dobandirea competentelor necesare noii ocupatii definite prin proiect.

In timpul congresului s-au prezentat de asemenea masuri usor de implementat, cu investitii mici pentru hotelurile de mici dimensiuni si solutii pentru marile lanturi hoteliere sub deviza “eficienta energetica crescuta egal competitivitate mai mare in industria turistica".



Toate stirile »