Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Lectii invatate de la New York pentru stimularea ecosistemului antreprenorial din Romania

24/11/2020

Proiectul RO Startup (Strategia Ecosistemului Antreprenorial din România), finanțat de Comisia Europeană și implementat de ADR Nord-Est în cooperare cu Banca Mondială și Comisia Europeană, se află în plin proces de de mapare a ecosistemului antreprenorial, iar evenimentul de joi 19.11.2020 a marcat debutul unei serii lungi de astfel de evenimente de învățare din ecosisteme mature, precum cel din New York, SUA.

Discuția a fost cu adevărat valoroasă și ne-am bucurat să aflăm cum orașul New York a devenit un hub tehnologic fără tehnologie și este în prezent al 2-lea cel mai mare ecosistem de Venture Capital din lume, cu peste 16 miliarde USD investiți în 2019.

Suntem recunoscători pentru mesajele cheie extrem de utile cu care am rămas în urma acestui eveniment, aspecte transferabile către ecosistemul de startup din România:

  • INCLUZIUNEA ESTE FACTORUL CHEIE - trebuie să fim incluzivi pentru a colabora și a co-crea, la orice nivel
  • DIVERSITATEA ȘI CULTURA sunt, de asemenea, factori principali importanți pentru un ecosistem sănătos și puternic
  • ACCEPTAREA EȘECULUI - ca fiind cel mai sigur și sustenabil mod de a crește
  • DESCHIDERE ȘI VULNERABILITATE - sunt două dintre cele mai importante semne de putere interioară
  • ACCENT PE AVANTAJELE COMPETITIVE - identificarea principalelor avantaje ale ecosistemului nostru, a ceea ce ne definește cel mai bine ca țară și focusarea pe promovarea și dezvoltarea lor; pentru New York, au fost industriile fintech și modă, precum și apropierea geografică de Europa.
  • PUTEREA STORYTELLING-ULUI - este definitoriu modul în care transmiți povestea ta lumii
  • CONSTRUIREA DE RELAȚII AUTENTICE - accent pe ajutorul oferit oamenilor, punând întotdeauna interesul lor în față
  • UTILIZAREA UNOR ORAȘE CA ZONE PILOT DE TESTARE PENTRU TEHNOLOGII EMERGENTE - deschidere din partea instituțiilor statului pentru a crea și furniza cadrul necesar pentru startup-uri să-și testeze și promoveze soluțiile -> la fel a făcut și orașul New York
  • INVESTIȚII ÎN TALENTE – în startup-uri sunt oameni talentați și pasionați, așadar recomandarea este să explorăm talentul și să alimentăm pasiunea.

Transmitem mulțumiri speciale Băncii Mondiale pentru organizarea și gestionarea acestei discuții excelente precum și Comisiei Europene și Secretariatului General al Guvernului.  

Totodată, mulțumim celor 4 speakeri care ne-au împărtășit din poveștile, cunoștințele și expertiza lor: Alicia Syrett; Galina Ozgur; Gary Johnson; Jason Saltzman dar și facilitatorilor ecosistemului antreprenorial din România care ne sunt mereu alături: ROCA X, How to Web, Activize, TBNR Accelerator Iași, Codecamp România, Cluj Startups, Strongbytes, FreshBlood.

Așteptăm cu nerăbdare discuția de săptămâna aceasta  cu ecosistemul din Boston, SUA. Vă ținem la curent!



Toate stirile »