Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Digital Innovation Zone, viitorul European Digital Innovation Hub (EDIH) in Regiunea Nord-Est

11/11/2020

Digital Innovation Zone este câștigătorul regional al etapei naționale de selecție a centrelor europene de inovare digital.

Digital Innovation Zone a fost declarat admis în procedura de selecție națională a centrelor de inovare digitală, organizată de Autoritatea pentru Digitalizarea României. În urma deciziei Comisiei Europene, aceste centre vor deveni membre ale Rețelei Europene de Huburi Digitale.

Cu această ocazie, Digital Innovation Zone devine singurul centru de inovare, din Regiunea Nord Est, care va participa la selecția europeană de la Bruxelles.

Ce este un (E)DIH?

Centrele de inovare digitală (e)DIH vor avea un rol esențial în atingerea obiectivelor stabilite în cadrul Programului Europa Digitală, stimulând utilizarea, la scară largă, a noilor tehnologii (Inteligență Artificială, HPC, blockchain, etc.).

Ele acționează ca un facilitator pentru industrie, întreprinderi și administrații publice, entități care necesită soluții digitale bazate pe tehnologii emergente, făcând legătura între acestea și companii, în special startup-uri si IMM-uri care au soluții pregătite pentru piață.

Mai multe info: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/european-digital-innovation-hubs-digital-europe-programme-0

Din comunitate pentru regiune

Iată un scurt istoric al poveștii de succes Digital Innovation Zone, un proiect care a început in cadrul ADR Nord-Est, dar a fost dus mai departe de o comunitate de oameni implicați din regiune.

Noiembrie 2020 - Selectat de Autoritatea pentru Digitalizarea României ca hub regional reprezentativ pentru competiția europeană a EDIH (European Digital Innovation Hubs) - programul Europa Digitală
August 2020 - Parteneriat cu Enterprise Europe Network prin intermediului nodului regional ADR-Nord Est Iulie 2020 - Membru al rețelei DIHnet.eu
Martie 2020 - Prezent ca Hub Fully Operational pe platforma internațională JRC
Decembrie 2019 - Înființat sub formă de acord de asociere intre parteneri privați și publici, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord Est
Iunie 2019 -Idee și nevoie identificată în cadrul sesiunilor organizate în cadrul WireX 2019 Iași, cu sprijinul Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est

Proiecte în pregătire
Pentru a implementa proiectele viitoare, hub-ul caută parteneri cu obiective comune

Tech Education Digital platform & Roadshow – organizare de evenimente pentru diseminare know-how digitalizare
Nord-Est Digital Skills Platform transformarea forței de muncă pe bază de competențe digitale
Digital Maturity Assessment - evaluarea maturității digitale la nivel de regiune
Next Gen AI – dezvoltarea unui centru de capabilități regionale de AI & Data Science
Project laboratory – platformă comună de inovare, testare și inițiere în noi tehnologii, consultanță pentru identificarea de parteneri
Test Before Invest PP bridge – facilitarea accesului la infrastructura digital pentru sectorul public
WEnnovate – servicii de sprijin pentru promovare proiecte de CDI prin colaborarea între business și organizații CDI la nivel internațional (KYC EIT)

Vrei să te alături poveștii Digital Innovation Zone?
Poți fi partener sau furnizor de servicii, în funcție de expertiza ta și potențialul de colaborare. Pentru mai multe detalii accesează site-ul www.digital-innovation.zone sau scrie un email la contact@digital-innovation.zone.



Toate stirile »