Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Proiectul LEADER la final - Managerii de resurse umane in dezvoltare regionala in prim-plan

13/09/2012

In cursul anului 2012 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a implementat proiectul nr. LLP-LdV/VETPRO/2011/RO/163, finantat prin Programul de Invatare pe Tot Parcursul Vietii- Leonardo Da Vinci (Mobilitati VETPRO).

Scopul proiectului a fost stabilit in functie de nevoia de formatori calificati in leadership si managementul resurselor umane cu specializare in dezvoltarea regionala care vor instrui la randul lor prin Centrul Regional de Studii, expertii din agentiile de dezvoltare regionala si personalul de conducere din autoritatile publice relevante de la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare din Romania.

Astfel, conform planului de activitati, in decursul anului 2012  s-au organizat in Italia si Spania 4 fluxuri de mobilitati de cate 6 persoane selectate din cadrul angajatilor cu functii de management in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord.

Fluxurile de mobilitati au fost organizate la Svilluppumbria SpA Perugia si Consorzio Punto Europeo Teramo din Italia precum si la Asociatia Valenciana a Energiilor Regenerabile din Valencia Spania. Programul de formare a fost structurat sub forma de prezentari, dezbateri, mese rotunde si asistenta si a fost organizat in fluxuri de mobilitati de cate 2 saptamani prin pregatire profesionala, lingvistica, culturala si pedagogica.

Proiectul reprezinta o continuare a activitatii de formare de formatori a Centrului Regional de Studii Nord-Est, infiintat in cadrul ADR Nord-Est in anul 2010. Grupul tinta a fost ales astfel incat sa furnizeze o baza de potentiali lectori ai acestui centru in domeniul managementului resurselor umane, dar si in alte specialitati profesionale ale participantilor.

Participantii au exprimat aprecieri pozitive privind proiectul prin prisma oportunitatilor multiple de dezvoltare a carierei pe care le-a oferit: dobandirea de abilitati si competente in managementul resurselor umane pe care le vor aplica in departamentele si echipele pe care le conduc si mai ales deprinderea unor noi tehnici de formare pe care le vor putea folosi la cursurile pe care le vor preda  in cadrul Centrului Regional de Studii.

In plus, prin proiect s-au obtinut si alte rezultate importante pentru domeniul managementului resurselor umane: un manual intitulat ”Leadership in dezvoltare regionala” care contine bune practici observate in cadrul stagiillor din cele doua tari europene si un seminar de diseminare in care a avut loc transferul de cunostinte si informatii actualizate catre un public specializat.

Persoana de contact
Roxana Pintilescu
Sef Birou Centru Regional de Studii Nord-Est
Manager Proiect

Manual de bune practici - Leadership in dezvoltare regionala
Anexa 1
Anexa 2



Toate stirile »